Restauracja
Jajecznica na maśle lub na bekonie
• pieczywo • masło • kawa lub herbata
Scrambled eggs fried in butter or bacon
• bread • butter • coffee or tea
Półmisek śniadaniowy
• pieczywo • masło • ser • wędlina • jajko • pomidor • ogórek • dżem • miód • kawa lub herbata
Breakfast plate
• bread • butter • cheese • sliced meat • egg • tomato • cucumber • jam • honey • coffee or tea
Parówki śniadaniowe (3 szt.)
• pieczywo • masło • ketchup • musztarda • kawa lub herbata
Frankfurters (3 pieces)
• bread • butter • ketchup • mustard • coffee or tea
Omlet z szynką i serem
• kawa lub herbata
Omelette with ham and cheese
• coffee or tea
Śniadanie – bufet szwedzki
All inclusive breakfast buffet
Sałatka grecka
Greek salad
Sałatka „Wersal”
• kurczak • sałata lodowa • pomidor • papryka • ogórek • kukurydza • sos jogurtowo-czosnkowy
Wersal salad
• chicken • iceberg lettuce • tomato • pepper • cucumber • corn • yoghurt-garlic dressing
Sałatka „Bankietowa”
• tagliatelle • łosoś wędzony • oliwka czarna i zielona • orzeszki pini • parmezan • sos bazyliowo-czosnkowy
Banquet salad with tagliatelle
• smoked salmon • black and green olives • pine nuts • parmesan • basil-garlic dressing
Carpaccio z polędwicy wołowej
Beef carpaccio
Tatar wołowy z kroplą koniaku
Beef tartare with a drop of brandy
Deska wiejska
• wędlina • smalec • ogórek • chrzan • musztarda
Cottage food platter
• meat • lard • pickled cucumber • horseradish • mustard
Śledzie w dwóch smakach
Herrings in two flavours
Caprese
• pomidor • ser mozzarella • sos bazyliowy
• tomato • mozzarella • basil sauce
Pajdki ze smalcem i ogórkiem (3 szt.)
Chunks of bread with lard and pickled cucumber (3 pieces)
Masło/Pieczywo/Dżem/Miód
Butter/Bread/Jam/Honey
Spaghetti bolognese
Penne z tuńczykiem i groszkiem zielonym
Penne with tuna and green peas
Lasagne z sosem bolońskim
Lasagne bolognese
Farfalle z pomidorami suszonymi, polędwiczką drobiową na sosie śmietanowym
Farfalle with dried tomatoes, chicken sirloin and cream sauce
Pierogi: ruskie, z mięsem, ziemniakami ze skwarkami (8 szt.)
Dumplings: russian, with meat, with potatoes and fried pork fatback nuggets (8 pieces)
Włoski krem serwowany z mozzarellą, skropiony oliwą bazyliową
Italian cream soup served with mozzarella sprinkled with basil olive
Zupa serowa z grzankami
Cheese soup with croutons
Żurek tradycyjny podawany w chlebie
Traditional sour rye soup served in bread
Rosół domowy z makaronem
Home chicken soup with macaroni
Barszcz czerwony z uszkami - uszka mięsne lub kapuściane
Borscht with meat dumplings or sauerkraut dumplings
Flaki
Tripe
Polędwica wołowa „Wersal” w sosie pieprzowym na bekonie
Beef steak „Wersal” in pepper sauce on bacon
Kotlet schabowy
Pork chop
Golonka zapiekana w piwie
Pork knuckle roasted in beer
Placuszki po węgiersku (6 szt.)
Hungarian pancakes (6 pieces)
Polędwiczka wieprzowa grillowana na sosie kurkowym
Pork sirloin grilled in chanterelle souce
Karkówka „Tri colore ”
Pork neck „Tri colore ”
Kaczka pieczona podawana z żurawiną i jabłkami prażonymi w brandy i miodzie
Roast duck with cranberry and apples roasted in brandy and honey
Pierś z fetą i szpinakiem na sosie peperoni
Chicken breast stuffed with feta cheese and spinach with peperoni sauce
Drobiowa kieszonka z mozzarellą i suszonymi pomidorami owinięta boczkiem
Chicken breast stuffed with mozzarella and dried tomatoes wrapped with bacon
Wątróbka drobiowa podawana z duszoną cebulą i prażonymi jabłkami na makaronie tagliatelle
Chicken liver served with stewed onion and roasted apples with tagliatelle pasta
Papryka faszerowana ryżem i warzywami
cukinia, bakłażan - sezonowo
Pepper stuffed with rice and vegetables
zucchini, aubergine - seasonal
„Boskie naleśniki”
ser biały z brzoskwinią i czekoladą
„Heavenly pancakes”
white cheese with peach and chocolate
Penne z fetą i szpinakiem
Penne with feta cheese and spinach
Ananas w cieście naleśnikowym na gorąco
Hot pineapple baked in pastry
Łosoś grillowany na sosie cytrynowo-śmietanowym
rilled salmon with lemon-cream sauce
Sandacz na sosie rakowym
Pike perch with crayfish sauce
Dorsz na szpinaku z sosem szafranowym
Cod orv spinach with saffron sauce
Pstrąg pieczony w ziołach z masłem czosnkowo-koperkowym
Roasted trout with herbs and garlic-dill butter
Krewetki Black Tiger smażone na maśle czosnkowym
Black Tiger prawns fried in butter with basil and garlic
Kalmary w cieście z sosem tzatziki
Calamari in pastry with tzatziki sauce
Piórka ziemniaczane
Potato in the shape of plume
Ziemniaki z wody
Boiled potatoes
Frytki
Chips
Ryż
Rice
Gnocchi
Buraczki na gorąco
Hot beetroot
Warzywa na parze lub grillowane
Steamed or grilled vegetables
Bukiet surówek
Choice of mixed salads
Sałata z sosem winegret
Lettuce with vinaigrette sauce
Szpinak
Spinach
Sernik na ciepło z likierem kawowym
Hot cheese with coffee liqueur
Szarlotka na ciepło z kulką lodów i bitą śmietaną
Hot apple pie with ice-cream and whipped cream
Malinowa rozkosz
Raspberry delight
Lody z owocami i bitą śmietaną
Ice cream with fruits and whipped cream
Bananowy ,,WERSAL” podawany na ciepło z lodami śmietankowymi
Hot banana „WERSAL” served with dairy ice cream
Coca Cola; Zero; Light
0.20 l
Fanta
0.20 l
Sprite
0.20 l
Tonic
0.20 l
Woda gazowana - Kropla Beskidu
0.33 l
Sparkling water
0.33 l
Woda niegazowana - Kropla Beskidu
0.33 l
Still water
0.33 l
Woda gazowana - Kropla Beskidu
0.33 l
Sparkling water
0.33 l
Woda niegazowana - Kropla Beskidu
0.50 l
Still water
0.50 l
Fuzetea
0.5 l
Burn - napój energetyczny
0.25 l
Burn - energetic drink
0.25 l
Sok Cappy
1 l
Cappy juice
1 l
Sok Cappy
0.25 l
Cappy juice
0.25 l
Coca Cola; Zero; Light; Fanta; Sprite; Tonic
1 l
Herbata IMBRYK
Tea
Kawa parzona
Brewed coffee
Espresso
Cappuccino
Latte
Ice coffee
Irish coffee
Baileys Irish coffee
Desperados
butelka 0.40 l
bottle 0.40 l
Heineken
butelka 0.50 l
bottle 0.50 l
Królewskie
butelka 0.50 l
bottle 0.50 l
Żywiec duży
butelka 0.50 l
Żywiec big
bottle 0.50 l
Żywiec mały
butelka 0.33 l
Żywiec small
bottle 0.33 l
Żywiec bezalkoholowy
butelka 0.33 l
Żywiec alcohol-free
bottle 0.33 l
Żywiec z beczki
0.50 l
Żywiec draft
0.50 l
Żywiec z beczki
0.30 l
Żywiec draft
0.30 l
Warka
butelka 0.50 l
bottle 0.50 l
Campari
Martini Bianco
Martini Rosso
Martini Rose
Cuba Libra
bacardi, coca-cola, limonka
Margarita
tequila, cointreau, sok z cytryny
Tequila Sunrise
tequila, sok pomarańczowy, grenadine
Blue Lagoon
wódka, gin, martini bianco, blue curacao, tonic lub sprite, cytryna
Sex on the beach
wódka, apricot brandy, sok pomarańczowy, sok z cytryny
White Russian
wódka, kahlua, śmietanka
Wściekły Pies
wódka, syrop malinowy, tabasco
Pina Colada
rum, malibu, sok ananasowy, śmietanka
Zielona Wdowa
wódka, curacao, likier bananowy,sok pomarańczowy
Absolut
Chopin
Millennium
Pan Tadeusz
Finlandia
Żubrówka
Żołądkowa
Wyborowa
Bols
Tequila
Cytrynówka Podlaska
Metaxa 7*
Metaxa 5*
Stock
Hennessy
Martel
Pierre Croizet
Gordon`s
Seagram`s
Lubuski
Johnnie Walker Black
Ballantine`s Gold
Chivas Regal
Johnnie Walker Red
Jack Daniel`s
Ballantine`s
Jim Beam
Bacardi Light
Bacardi Black
Malibu
Sheridan`s
Kahlua
Cointreau
Baileys
Bols Curacao Blue
Jagermeister
Czekoladowy
Martini Asti
butelka 0.75 l
bottle 0.75 l
Cin–Cin
butelka 0.75 l
bottle 0.75 l
Lambrusco
butelka 0.75 l
bottle 0.75
Chianti Classico
producent : Lamole di Lamole • region: D.O.C.G. Chianti • szczep: 100% Sangiovese. Jedno z najciekawszych Chianti na rynku polskim. Jedwabne, dobrze zbalansowane Chianti z owocową strukturą wprowadzi każde podniebienie w miły nastrój. Wyczuwalne nuty wiśni, czereśni oraz leśnych owoców. Idealne wino do makaronów i lekkich mięs.
Morago Cabernet Sauvignon
producent: Monteverdi • region: I. G. T. Toscania • szczep: Cabernet Sauvignon. Wino stworzone z międzynarodowego szczepu Cabernet Sauvignon – tak zwany Tuscan. Bardzo dobrze ułożona struktura wina. Połączenie aromatów czarnej porzeczki z nutą wiśni i czereśni. W oddali smaku można dostrzec elegancki aromat wanilii. Wino idealnie komponuje się z mięsnymi sałatkami, grillowanym mięsem i aromatycznymi potrawami.
Valpolicella
Valpolicella to wino ciekawe i skoncentrowane. Dosyć mocna struktura i smak ciemnych owoców pokazuje oblicze tego wina. Nuty czereśni i śliwek. Dobrze zbalansowana kwasowość ze słodyczą i dobrze ułożona tanina. Idealnie pasuje do czerwonego mięsa i do dojrzałych serów. Temperatura serwowania 16-18° C.
Villa Bianchi Bianco
producent: Umani Ronchi • region: D.O.C Marche • szczep: Verdicchio. Villa Bianchi to wino lekkie i przyjemne. Kolor słomkowy z zielonymi refleksami. Delikatne, jedwabiste ze świeżymi nutami owocowymi i kwiatowymi. Na końcu smaku ukazuje się przyjemna nuta grapefruita. Idealne jako aperitif, ale także dobrze komponuje się z owocowami morza, rybami i grillowanym kurczakiem.
Trebbiano d’ Abruzzo
producent: Monteverdi • region: D.O.C Abruzja • szczep: Trebbiano. Trebbiano to najbardziej znany biały, włoski szczep. Trebbiano d’ Abruzzo w nosie wyczuwalne nuty kwiatów i cytrusów, w ustach zaskakuje nas świeżością i lekkością. Idealne jako aperitif ale sprawdza się też w towarzystwie sałatek i ryby.
Dolce Novella
producent: Monteverdi. Niezwykłe deserowe wino, jedyne w swoim rodzaju. Niesamowicie mocne aromaty poziomek i truskawek przeplatają się z nutą ciemnych owoców. W ustach wyczuwalna słodycz i leśne owoce, lecz na końcu smaku ukazuje się przyjemna owocowa kwasowość. Idealne na co dzień oraz jako wino do sałatek owocowych, wszelkich deserów lodowych i ciast (np. Frutti di Bosco).

 

Wykaz alergenów w daniach Naszej restauracji – SPRAWDŹ.

Pokoje noclegowe
Przyjęcia okolicznościowe
Spotkania firmowe

Szanowni Państwo terminy oraz ceny ustalane są indywidualnie. Zapraszamy do kontaktu z kierownikiem restauracji. 

Menadżer